رماتیسم ستون فقرات
با اشاره به این که رماتیسم ستون فقرات در مردان جوان بین سنین 16 تا 25 سالگی رواج دارد،:بیمار به هنگام ابتلا به این بیماری دچار سرگردانی میشود که به علت ناشناخته بودن بیماری به پزشکان غیرمتخصص این بیماری (ارتوپد،جراحان مغز و اعصاب و جراحان ستون فقرات) مراجعه میکند.به گفته رئیس انجمن رماتیسم ستون فقرات،وقتی مساله بغرنج میشود که پزشک به دلیل مشابهت این بیماری با دیسک کمر،برای بیمار استراحت مطلق تجویز میکند،چرا که بیمار با استراحتهای پیاپی خود باعث عود و شدت بیماری میشود.
در این بیماری «تحرک» شرط اول برای جلوگیری از بد شکل شدن بدن است.حالت سکون در این بیماران،کمر آنها را به شکل نی خیزران در میآورد و بنابراین بهترین راه مبارزه تحرک، حرکت،نرمش و ورزش است.
تشخیص نامناسب،دیر هنگام و شباهت آن با دیسک کمر یا انواع کمر دردهای مکانیکی و سیاتیک از سوی پزشکان و تجویز استراحت مطلق،این بیماری را تشدید میکند.
این بیماری نیازی به جراحی ندارد و بیمار با مصرف داروهای خاص خود (داروهای ضدالتهاب) از پیشرفت بیماری و بروز معلولیت جلوگیری میکند.
***عوارض بیماری
این دسته از بیماران به علت خمیدگی کامل ستون فقرات،ثابت ماندن گردن و بقیه مفاصل بدن و تاری چشم،خیلی سریع روحیه خود را از دست داده و دچار بیماری افسردگی و حتی اعتیاد میشوند، هنوز در هیچ جای دنیا،علت به وجود آمدن این بیماری مشخص نشده است ولی میتوان یکی از بزرگترین دلایل آن را «توارث» ذکر کرد که در صورت مثبت بودن ژن (27 - HLA- b) در شخص،درصد گرفتاری فرزندان آن،به این بیماری مزمن بیشتر خواهد بود پیشگیری با کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری است چرا که این بیماری مزمن،همیشه و تا آخر همراه با بیمار است ولی متوقف کردن و جلوی پیشرفت بیماری را گرفتن یعنی مبارزه با معلولیت.
بیماری (AS) در دهه دوم و سوم عمر بیشتر در مردان جوان رایج است و میتوان گفت به طور کلی مردان سه برابر زنان بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند و همچنین بروز این بیماری در کودکان زیر 10 سال شایع نیست،ولی علائم ابتلا به این بیماری در کودکان با درد مفاصل زانو،ران،کف پا و عموما با قرمزی چشم همراه است.
***برخی علائم
ستون فقرات (کمر) و گردن به سمت جلو متمایل شده و زانوها و مفاصل را درگیر میکند و راه رفتن و نشستن برای شخص سخت و عذابآور میشود.
این بیماری با خشکی دهان در صبحگاهان همراه است و اغلب درد به هنگام استراحت سراغ شخص میرود و بیمار مجبور به بیدار شدن از خواب،قدم زدن و حتی دوش آبگرم گرفتن میشود و در برخی از موارد بیماریهای پوستی از قبیل خارش و پوسته پوسته شدن کف سر را هم موجب میشود که در صورت وخیم شدن به زخم تبدیل میشود. درمان رماتیسم ستون فقرات،درد در ناحیه پاشنه پا و قفسه سینه بقدری عذاب آور است که حتی بیمار توان عطسه و خمیازه کردن را نیز از دست میدهد.
***راههای درمان
این بیماری مسری نیست ولی درصد افرادی که بر اثر این بیماری دچار افسردگی میشوند بسیار بالاست. با اشاره به این که 50 درصد این بیماران،داروهای ضدالتهاب مصرف میکنند، درمانهای غیردارویی از قبیل ورزش،نرمش و آب درمانی را مفید خوانده و یاد آور میشو
- ۹۲/۱۰/۱۹